SKŁADNIKI:
- 150 g namoczonej przez noc fasoli mung
- 2 szalotki
- 3 ząbki czosnku
- puszka ekologicznych pomidorów
- 2 cm kawałek korzenia imbiru ostatecznie
- 1/2 łyżeczki kolendry
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka imbiru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki oleju kokosowego
- kostka rosołowa eko
Fasolę Mung namoczyć na noc w zimnej wodzie. Rano zalać 700ml wody i gotować ok.20 min, aż będzie miękka. Na rozgrzanym oleju zeszklić szalotki, czosnek oraz imbir. Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Dodać pomidory, a następnie fasolę wraz z wodą z gotowania oraz kostkę. Gotować ok.15 min. W razie potrzeby dolać wodę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz