wtorek, 17 listopada 2015

Fasola mung

SKŁADNIKI:
  • 150 g namoczonej przez noc fasoli mung
  • 2 szalotki
  • 3 ząbki czosnku
  •  puszka ekologicznych pomidorów
  • 2 cm kawałek korzenia imbiru ostatecznie
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • kostka rosołowa eko
Wykonanie:
Fasolę Mung namoczyć na noc w zimnej wodzie. Rano zalać 700ml wody i gotować ok.20 min, aż będzie miękka. Na rozgrzanym oleju zeszklić szalotki, czosnek oraz imbir. Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Dodać pomidory, a następnie fasolę wraz z wodą z gotowania oraz kostkę. Gotować ok.15 min. W razie potrzeby dolać wodę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz