piątek, 20 listopada 2015

Ciasto jaglane z kokosem

Składniki:
  • 150 g kaszy jaglanej
  • 400 ml mleka koziego
  • 160 g mleczka kokosowego
  • 80 g ksylitolu
  • 6 łyżek syropu z agawy
  • 50 g zmielonego siemienia lnianego
  • 50 g mąki kokosowej
  • 100 g zmielonych orzechów
  • 3 jajka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Zagotować mleko kozie, wsypać kaszę i gotować do miękkości. Zmielić lub zblendować na gładką sernikową masę. Dodać zmielone orzechy.  Ubić jajka z ksylitolem, syropem z agawy, dodać mleczko kokosowe i sok z cytryny. Wsypać pozostałe składniki (zmielone siemię,mąkę kokosową, masę orzechową, proszek do pieczenia) i zmiksować. Dodać zmieloną kaszę jaglaną, wymiksować i przelej do formy.
Piec ok. 50 minut w 180 st.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz