- 150 g kaszy jaglanej
- 400 ml mleka koziego
- 160 g mleczka kokosowego
- 80 g ksylitolu
- 6 łyżek syropu z agawy
- 50 g zmielonego siemienia lnianego
- 50 g mąki kokosowej
- 100 g zmielonych orzechów
- 3 jajka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Zagotować mleko kozie, wsypać kaszę i gotować do miękkości. Zmielić lub zblendować na gładką sernikową masę. Dodać zmielone orzechy. Ubić jajka z ksylitolem, syropem z agawy, dodać mleczko kokosowe i sok z cytryny. Wsypać pozostałe składniki (zmielone siemię,mąkę kokosową, masę orzechową, proszek do pieczenia) i zmiksować. Dodać zmieloną kaszę jaglaną, wymiksować i przelej do formy.
Piec ok. 50 minut w 180 st.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz