czwartek, 26 maja 2011

Truskawkowy zawrót głowy

Na podstawie przepisu z książki: "Pichciuchy" Odety Moro-Figurskiej i Marcina Budynka


Składniki:
  • 3/4 szklanki mąki
  • jajko
  • łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka masła
  • 3/4 szklanki mleka
  • kilka truskawek
  • masło do smażenia
Przygotowanie:
Przesiać wszyskie suche składniki do miski.

Wymieszać jajko z mlekiem i roztopioną łyżką masła. Połączyć z suchymi składnikami. Rozgrzać masło na patelni i wlewać racuchy. Na każdego racucha położyć truskawkę.
Podawać z kwaśną śmietaną, bitą śmietaną lub cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz