sobota, 28 maja 2011

Tęczowe kokardki

Na podstawie przepisu z książki: "Pichciuchy" Odety Moro-Figurskiej i Marcina Budynka


Składniki:
  • 2 piersi kurczaka
  • oliwa
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek zielonych szparagów
  • cukinia
  • 2 marchewki
  • żółta papryka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • opakowanie serka kremowego
  • 300g makaronu kokardek
  • 70g żółtego sera
  • sól

Pokroić mięso w paseczki. Podsmażyć. Pokroić szparagi, cukinię, marchewkę i paprykę. Dodać do kurczaka, smażyć 3 minuty. Dodać serek i połowę żółtego sera, wlać śmietanę i gotować Połączyć z ugotowanym makaronem. Posypać resztą startego sera.

1 komentarz: