- 2 piersi kurczaka
- oliwa
- 2 ząbki czosnku
- pęczek zielonych szparagów
- cukinia
- 2 marchewki
- żółta papryka
- 1/2 szklanki śmietany
- opakowanie serka kremowego
- 300g makaronu kokardek
- 70g żółtego sera
- sól
sobota, 28 maja 2011
Tęczowe kokardki
Na podstawie przepisu z książki: "Pichciuchy" Odety Moro-Figurskiej i Marcina Budynka
Składniki:
Pokroić mięso w paseczki. Podsmażyć. Pokroić szparagi, cukinię, marchewkę i paprykę. Dodać do kurczaka, smażyć 3 minuty. Dodać serek i połowę żółtego sera, wlać śmietanę i gotować Połączyć z ugotowanym makaronem. Posypać resztą startego sera.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
fajnie, gdy jest kolorowo.
OdpowiedzUsuń