niedziela, 1 maja 2011

Sałatka z bakłażanem i suszonymi pomidorami

Sos winegret:
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki octu balsamicznego
  • 1/4 szklanki miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz
Sałatka:
  • 1 duży bakłażan
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka garści rukoli
  • suszone pomidory
  • sól i pieprz
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200°C. Wymieszaj wszystkie składniki sosu. Pociąć bakłażana na 1cm plastry. Posmarować oliwą i doprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika na ok. 20 minut. Wyjąć i odstawić, aż ostygną. Pokroić plastry na 4 części. Wymieszać bakłażana z rukolą i suszonymi pomidorami. Polać sosem i wymieszać. Podawać świeżą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz