sobota, 31 grudnia 2011

Sałatka gyros

 

Przygotowanie:

  • 2 piersi z kurczaka 
  • puszka kukurydzy
  • 2 ogórki kiszone
  • 1/3 główki kapusty pekińskiej 
  • przyprawa gyros
  • majonez
  • oliwa z oliwek 
Pierś kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą. Ostawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia smażymy, ostudzamy i przesypujemy (bez tłuszczu) do miski. Na wierzch nakładamy majonez, następnie pokrojony w kostkę ogórek, potem znowu odrobina majonezu. Na to kukurydza, Troszkę majonezu i pokrojona kapusta. Gotowe! 

2 komentarze:

  1. Robiłam dwa razy taką samą, ale bez pekińskiej i z makaronem, była super, spróbuję twojej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoja estetycznie na zewnątrz wygląda :) Mi się taka ładna nie udaje... :(

    OdpowiedzUsuń