sobota, 19 listopada 2011

Guziczki - ciasteczka z białej czekolady


 Skladniki:
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 1/3 kostki masła
  • 2 jaja
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli 
  • garść pokrojonych daktyli 
  • polewa czekoladowa
  • kolorowe kuleczki czekoladowe
Przygotowanie:
Roztopić masło z czekoladą. Ubić jaja z cukrem i dodać do przestudzonej czekolady. Zmiksować a następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodać daktyle i wymieszać. Wysmarować masłem  foremkę i oprószyć mąką. Wlać ciasto. Piec w 180st. ok. 30 minut.Pokroić i ozdobić polewą oraz guziczkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz