niedziela, 12 czerwca 2011

Faszerowane papryczki

Składniki:
  • papryka czerwona, żółta i zielona
  • pół bochenka świeżego chleba
  • łyżka rodzynek
  • łyżka kaparów
  • łyżka pestek słonecznika
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Wyjąć wnętrze z chleba i pokruszyć. Dodać rodzynki, kapary, słonecznik,
zgnieciony czosnek, pokrojoną natkę, oliwę sól i pieprz, wymieszać. Papryki piec aż sczernieją. Wyjąć, owinąć na 10 minut folią spożywczą, a następnie zdjąć skórkę. Przekroić papryki na pół, nadziać farszem i piec 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz