- ciasto filo
- 300g szpinaku
- 2 posiekane łodygi dymki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1/2 szklanki posiekanego sera żółtego
- 300g fety
- 100g ricotty
- 5 jajek
- 2 łyżki bułki tartej
- szczypta gałki muszkatałowej
- pieprz
- 50ml oliwy
Kroimy szpinak, dymkę i koperek. Pół paczki ciasta filo dajemy na spód formy. Do szpinaku dodajemy fetę, żółty ser, ricottę i jajka. Posypujemy gałką muszkatołową i bułką tartą. Dodajemy pieprz i oliwę. Wszystko mieszamy. Wykładamy masę na blachę z ciastem. Kładziemy na wierzch resztę ciasta. Zawijamy brzegi do środka. Spryskujemy wodą. Wstawiamy do piekarnika 160 st. na 45 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz