piątek, 8 kwietnia 2011

Chińskie pulpeciki

Składniki:
  • 60dag polędwiczek wieprzowych
  • 3 duże liście kapusty lub sałaty lodowej
  • 15dag pędów bambusowych
  • 1/3 opakowania grzybków chińskich Tao
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • jajko
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżka mąki pszennej
  • łyżeczka cukru
  • odrobina zmielonej kolendry
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Zmielić polędwiczki. Dodać zmiażdżony czosnek, kolendrę, sok z cytryny, cukier, jajko, mąkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Posiekać kapustę, pędy bambusa, grzybki i cebulę, wymieszać z mięsem. Formować kuleczki i gotować na parze.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz