poniedziałek, 21 maja 2018

Sernik na zimno agrestowy

Składniki:

Biszkopt:

  • 3 białka
  • 50g ksylitolu
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 90g mąki (użyłam starej odmiany pszenicy AB)
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
Nasączenie
  • Sok z cytryny
  • Woda

Nadzienie
  • 700ml gęstego zielonego soku
  • 1.5 opakiwania budyniu waniliowego
  • Galaretka agrestowa
  • Delicje (podwójne opakowanie)
Cytrynowa pianka
  • 0.5l kremów
  • Galaretka cytrynowa
  • 200ml wody
Kremówkę ubić, dodać tężejącą galaretkę.

Wierzch
  • 2 galaretki agrestowa
  • 800ml wody

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz