czwartek, 3 grudnia 2015

Rozgrzewająca zupa fasolowa

Składniki:
  • Biała fasola - 3/4 szklanki
  • Ciecierzyca - puszka
  • 2 papryki
  • Przecier pomidorowy - kartonik 400-500ml
  • Pomidory - puszka
  • 2 cebule
  • Marchewka
  • Ziele angielskie - kilka sztuk
  • Kilka liści laurowych
  • Cząber - łyżecza
  • Słodka papryka - łyżecza
  • Sól, pieprz, olej kokosowy

Sposób przygotowania:

Fasolę zalać na noc wodą. Rano odlać wodę, w której się moczyły i wlać świeżą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie i gotować 1,5 godziny. Na oleju podsmaż posiekaną w kostkę cebulę, paprykę i marchew. Dodać pozostałe przyprawy i smażyć. Podsmażone warzywa zalać przecierem pomidorowym i pomidorami w puszce - zagotować. Zawartość patelni przelać do garnka ze strączkami. Gotować przez ok. 15 minut. Doprawić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz