Składniki:
• 1 szklanka czerwonej soczewicy
• 1 szklanka czerwonej soczewicy
•
pół cytryny
• 1 dymka
• ząbek czosnku
• garść listków tymianku
• 1/2 łyżeczki kurkumy
• 1 łyżeczka majeranku
• kawałek świeżego imbiru
• 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
• 3-4 suszone pomidory z oliwy
• 2 łyżki oleju kokosowego
• 1 dymka
• ząbek czosnku
• garść listków tymianku
• 1/2 łyżeczki kurkumy
• 1 łyżeczka majeranku
• kawałek świeżego imbiru
• 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
• 3-4 suszone pomidory z oliwy
• 2 łyżki oleju kokosowego
Wykonanie:
Ugotować soczewicę z sokiem z połowy cytryny oraz imbirem. Odcedzić zblendować. Usmażyć na oleju kokosowym pokrojoną dymkę i czosnek, dodać suszone pomidory. Dodać to do soczewicy wraz z przyprawami. Wszystko zblendować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz