poniedziałek, 8 lutego 2016

Pierożki jarmużowo-jaglane w papierze ryżowym (pycha!:-)

Pierożki pyszne. Przez jakiś czas robiłam je codziennie na kolację i na róże imprezy:-)


Składniki:
  • opakowanie papieru ryżowego
  • paczka jarmużu
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 suszonych pomidorów z zalewy
  • 100g ugotowanej kaszy jaglanej
  • olej kokosowy
  • sól
Przygotowanie:
Jarmuż umyć, oderwać zgrubiałe części, z grubsza posiekać. Usmażyć, dodać posiekany czosnek, pokrojone suszone pomidory i ugotowaną kaszę jaglaną, posolić . Chwilę podsmażyć, wymieszać.
Papier ryżowy na chwilkę po sztuce wkładać do gorącej wody, wyjąć, nałoży łychę farszu, zawinąć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz