- 3 ugotowane marchewki
- 1 ugotowany seler
- 2 ugotowane pietruszki
- jabłko
- 6 ugotowanych na twardo jajek
- sok z buraków
- kilka łodyg szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól pieprz
Warzywa pokroić w kostkę. Dodać pokrojone jabłko i 3 jajka. Majonez wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny. Dodać do sałatki, doprawić. Z pozostałych 3 jajek oddzielić żółtka od białek. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach oddzielnie żółtka i białka. Do jednego białka dodać sok z buraków, odcedzić. Na około sałatki wysypać białe wiórki z białka. Wnętrze posypać żółtkiem. Umieścić łodygi szczypiorku. Na końcach umieścić różowe białko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz