Składniki:
- 10 dag mąki pszennej
- 5 dag prawdziwego masła
- szczypta soli
- bułka tarta
- żółtko
- włoszczyzna
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- łyżeczka pieprzu w kulkach
- koncentrat pomidorowy Pudliszki
- ząbek czosnku
- szalotka
- 2 pomidory
- liście bazylii
- masło
- sól, pieprz
- opakowanie serka kremowego

Wlać 1,5l wody do garnka. Gotować wywar z warzyw z zielem angielskim, liściem laurowym i pieprzem przez ok. 30 minut. Wyjąć włoszczyznę, odcedzić wywar. Podsmażyć na maśle pokrojoną szalotkę z czosnkiem (przez ok. 3 minuty), dodać koncentrat, smażyć kolejne 3 minuty. Wlać wywar z warzyw i gotować 10 minut. Sparzyć pomidory, zdjąć skórkę pokroić w kostkę, wrzucić do zupy i zmiksować malakserem.
Serek utrzeć z liśćmi bazylii. Nałożyć do babeczek.
Zupę nalać do talerzy i włożyć babeczkę. Udekorować bazylią.
Można jeść!:-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz