piątek, 27 maja 2011

Ośmiornice i łódki na Morzu Czerwonym


Składniki:
  • dwa jajka ugotowane na twardo
  • 4 listki bazylii
  • łyżka koncentratu pomidorowego Pudliczki
  • keczup Pudliszki
  • 2 parówki
  • długi makaron
  • koperek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupki i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka i wymieszać z łyżką koncentratu. Doprawić. Przygotowaną pastę jajeczną nałożyć w miejsce żółtek. W każde jajko wbić kawałek surowego makaronu (jako maszt) a na nim zaczepić listek bazylii.
Na talerzu zrobić keczupem "fale na Morzu Czerwonym".





Każdą parówkę przekroić na 4 kawałki i w każdy kawałek wbić 4 surowe nitki makaronu. Wrzucić do gotującej osolonej wody i gotować wg zaleceń na opakowaniu makaronu.
Łódeczki oraz ośmiorniczki z parówek ułożyć na przygotowanym talerzu. 







Dodać wodorosty z koperku.












I gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz