Składniki:
- dwa jajka ugotowane na twardo
- 4 listki bazylii
- łyżka koncentratu pomidorowego Pudliczki
- keczup Pudliszki
- 2 parówki
- długi makaron
- koperek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupki i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka i wymieszać z łyżką koncentratu. Doprawić. Przygotowaną pastę jajeczną nałożyć w miejsce żółtek. W każde jajko wbić kawałek surowego makaronu (jako maszt) a na nim zaczepić listek bazylii.
Na talerzu zrobić keczupem "fale na Morzu Czerwonym".
Każdą parówkę przekroić na 4 kawałki i w każdy kawałek wbić 4 surowe nitki makaronu. Wrzucić do gotującej osolonej wody i gotować wg zaleceń na opakowaniu makaronu.
Łódeczki oraz ośmiorniczki z parówek ułożyć na przygotowanym talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz