Składniki:
Biała fasola - 3/4 szklanki
Ciecierzyca - puszka
2 papryki
Przecier pomidorowy - kartonik 400-500ml
Pomidory - puszka
2 cebule
Marchewka
Ziele angielskie - kilka sztuk
Kilka liści laurowych
Cząber - łyżecza
Słodka papryka - łyżecza
- Sól, pieprz, olej kokosowy
Sposób przygotowania:
Fasolę zalać na
noc wodą. Rano odlać wodę, w której się
moczyły i wlać świeżą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie
i gotować 1,5 godziny. Na
oleju podsmaż posiekaną w kostkę cebulę, paprykę i marchew. Dodać pozostałe przyprawy i smażyć. Podsmażone warzywa zalać
przecierem pomidorowym i pomidorami w puszce - zagotować. Zawartość patelni przelać do garnka ze strączkami. Gotować
przez ok. 15 minut. Doprawić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz